Miért érdemes az év végén adótanácsadó segítségét kérni?

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal évkönyvéből néhány érdekes adatot az alábbi ábrán megjelenítettünk. Annak ellenére, hogy a társasági adó mértéke 10 % volt, a cégek átlagosan 6,9%-ot fizettek csak be az államkasszába. 
Hogyan lehetséges ez?
ado2.png

Itt a társasági adókalkuláció elkészítésének az időszaka!

A törvény több, mint 30 féle adókedvezményre biztosít lehetőséget, “a"-tól “zs”-pontig sorolja azokat.

Egy adókedvezményt egy példán keresztül korábban be is mutattunk: Eltörölték a KKV beruházási adókedvezmény felső határát 

Az adótanácsadó a könyvelést támogatva a legális adóoptimalizálási lehetőségekre, valamint az esetleges kockázatokra egyaránt fel tudja hívni a figyelmet.

Cégünk az éves adótanácsadói átvizsgálások során a vizsgált cégek 93 %-nál talált a társasági adóban optimalizálásra lehetőséget. A jövőre vonatkozóan megtakarított adó összege Ügyfelenként átlagosan évi 1 900 000 Forint volt.


Az adótanácsadó a társasági adón túl, többek között az iparűzési adó és a szociális hozzájárulási adók kedvezményeinek kihasználását is egyaránt ellenőrzi. 

 

 adooptimalizalas_1.png

Minden esetben érdemes adótanácsadóhoz fordulni, amennyiben a vállalkozás eredményes, van beruházása, hitele vagy jelentős a munkavállalói létszám.

A vizsgálat a főbb adónemek irányából tekinti át a cég könyvelését egy szabályozott és az évek alatt folyamatosan fejlesztett vizsgálati módszerünk alapján. Ennek eredményeként hatékonyan tudunk rámutatni az "Ne fizessen se több, se kevesebb adót, mint amit a legális kereteken belül szükséges" adókockázatokra és a ki nem használt adóoptimalizálási lehetőségekre.