TAO 2017 január 1-től hatályba lépő változásai

tao.jpegAlább négy pontban összefoglaltuk a január 1-től hatályba lépett legfontosabb társasági adót érintő változásokat.

- A korábbi 10, illetve 19 százalék helyett egységesen 9 százalék lett a társasági adó mértéke.

- A KKV-k beruházási adóalap-kedvezményével kapcsolatban 2017-től megszűnt az adózás előtti eredmény csökkentésének 30 millió forintos korlátja (a pozitív adózás előtti nyereség lesz a felső határ). A kedvezményről további hasznos infromációt az alábbi linken talál: Beruházási adóalap kedvezmény

- Új kedvezményként csökkenti az adózás előtti eredményt a mobilitási célú lakhatási támogatás adóévben juttatott összege, legfeljebb az adózás előtti nyereség összegéig.

- Még kedvezőbb a KKV kamatkedvezmény! A megfizetett kamat százalékos és abszolút összegű korlát nélkül, teljes egészében figyelembe vehető adókedvezményként (az adó 70 %-os mértékéig). Változás továbbá, hogy nem csak a 2017-ben, hanem a korábban megvalósított beruházáshoz felvett és még vissza nem fizetett hitel után is igénybe vehető a kedvezmény, amennyiben a beruházott eszközök még a vállalkozás könyveiben szerepelnek év végén.

Miért érdemes adótanácsadót bevonni a TAO bevallás összeállítása során?

A cégek jelentős része nem használja ki a törvény nyújtotta kedvezmény lehetőségeket. Azon cégek esetében, ahol élnek az alábbi kedvezményekkel, számos esetben tapasztaljuk, hogy nem a megfelelő módon és mértékben történik azok érvényesítése, amely adókockázatot vagy ki nem használt adómegtakarítást eredményez.

A társasági adó törvényben meghatározott adókedvezmények érvényesítésére utólag, önellenőrzéssel nincs lehetőség!

 Forduljon koordinátor és adótanácsadó munkatársainkhoz bizalommal!